Nekoliko prijedloga za uređenje male blagovaonice

Mali prostor za blagovaonu ne treba predstavljati veliki problem ako se obrati pozornost na neke detalje prilikom uređenja. U nastavku donosimo nekoliko korisnih trikova.

Ogledalo mijenja percepciju prostora, stvara dojam većeg prostora nego što je u stvarnosti, pogotovo ako postavite veliko ogledalo preko cijele površine zida. Stol za 4 osobe, izgleda kao da je stol za 8 ljudi.

Odaberite stolice koje nemaju visoki naslon. Niže stolice biti će manja vizualna prepreka i prostor će se doimati prostranijim. Klupa može poslužiti kao alternativa stolicama, a može uštedjeti prostor u blagovaoni i ponuditi dodatno mjesto za stolom. Takođe stolice bez naslona za ruke uvijek nude više prostora od onih sa naslonom.

Ovalni ili okrugli stolovi mogu biti dobro rješenje jer omogućuju veću slobodu kretanja oko stola.

Stakleni stol i stolice od pleksiglasa ili nekog drugog prozirnog materijala nisu potpuna vizualna prepreka stoga će svjetlost kroz njih dopirati do gotovo svakog kutka blagovaone, a takav namještaj biti će manje uočljiv i prostor će se doimati većim.

Boje i dnevno svjetlo također igraju važnu ulogu u uređenju prostora, pogotovo u malim prostorima. Uređenje male blagovaonice započnite odabirom svijetlih boja i ukoliko je moguće neka u taj prostor dopire što više dnevnog svjetla. Ako ste ljubitelj tamnih boja, ukrasite prostor tamnim dekoracijama.

Male blagovaonice kao i svi mali prostori moraju biti funkcionalni, stoga iskoristite svaki komadić prostora. Klupe uz zid ili u kutu mogu biti odlično rješenje jer štede prostor i omogućuju više prostora za sjedenje, kao i dodatni prostor za spremanje stvari ispod sjedišta.

[sam id=”2″ codes=”true”]

U nastavku pogledajte još neke zanimljive ideje za uređenje male blagovaonice.

[sam_ad id=”2″ codes=”true”]

Izvor: Pinterest.com

 

дизайн коттеджа

ремонт китайских скутеров

Купить Супер камагра