Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

Najmanji stan u Italiji

Kada kupujemo stan ili kuću uvijek nastojimo za raspoloživi novac dobiti što više kvadrata. U ponekim slučajevima kvadratura zna biti dosta mala, ali barem znamo da su to naša “četiri zida”. Ovaj stan smješten u Rimu ima površinu od svega 7 m² i za tu kvadraturu je iznenađujuče prostran. Za uređenje stana zaslužan je arhitekt i dizajner Marco Pierazzi koji je odlično preuredio stari zapušteni prostor.

Zgrada u kojoj je stan smješten izgrađena je oko 1700. godine i preuređena je u moderan prostor. Stan je u vlasništvu arhitekta koji ga je preuredio i služi mu za iznajmljivanje prijateljima koji dolaze u grad. Stan odlično služi kao privremeni dom, ali za dugoročno stambeno rješenje ipak bi bio malo premali.

Stan ima kuhinju sa osnovnom opremom u kojoj se nalazi sklopivi stolić kako nebi zauzimao prostor kada nije potrebno. U nastavku kuhinje smještena je kupaonica. Spavaća soba koja je ujedno i dnevni boravak nalazi se iznad kuhinje i do nje se dolazi uskim stepenicama. Otvor od stubišta moguće je zatvoriti kada se osoba smjesti na katu kako bi se osigurali od mogućih nezgoda.

Ovako je prostor izgledao prije preuređenja

 

Izvor:This div height required for enabling the sticky sidebar