Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

XL kuća by SoNo Arhitekti

XL kuća Slovenskog studia projektirana je za sedmeročlanu obitelj. Smještena je na rubu novog stambenog naselja. Dizajn kuće poprima urbane i ruralne elemente tipične za to područje. Konceptualno kuća se sastoji od dva jednaka i međusobno paralelna volumena povezana trećim koji ih presjeca. Prostrana unutrašnjost podijeljena je na tri etaže. Dnevni prostor sa velikim staklenim površinama otvara se prema natkrivenoj terasi i poveznica je između interijera i zelenila u vrtu. Fasada je izrađena od velikih panela, dva jednaka volumena obložena su panelima tamno sive, dok je volumen koji ih povezuje nešto svjetlije sive boje. Staklene površine na krajevima volumena prikrivene su drvenim elementima i uvučene unutar zidova. Ti elementi sprečavaju direktni pogled u unutrašnjost kuće i imaju ulogu sjenila. Površina kuće je 410 m², izgrađena je 2016. godine.

Izvor:

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save



This div height required for enabling the sticky sidebar