Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

Moderna drvena kuća površine 110 m²

Kuće od opekarskih blokova i betona najčešći su odabir investitora na ovim prostorima, ali sve češće ih zamjenjuju montažne i drvene kuće. Objekti izrađeni od drva najzdraviji su za boravak, a uz to pružaju nezamjenjiv osjećaj topline. Iako mnoge drvena kuća odmah asocira na stare klasične kuće, danas to mogu biti potpuno moderni objekti. Ovaj primjer je kombinacija između klasičnog i modernog  izgleda.

Kosi dvostrešni krov sa jedne strane spojen je sa zidom koji u ovom slušaju ima dvije uloge. Sa druge strane isto to je napravljeno samo sa dijelom krova iznad terase kako bi se terasa zaštitila od vjetra i ostalih vremenskih neprilika. Prirodna svjetlost u kuću dopire kroz raznolike prozore koji se razlikuju po dimenzijama i orjentaciji (horizontalni, vertikalni, izbočeni, uvučeni).

Kuća je površine 110 m² i sastoji se od prizemlja i potkrovlja. U prizemlju su smještene dvije spavaće sobe koje su sa stubištem i kupaonicom odjeljene od dnevnog boravka i kuhinje sa blagavaonom. Potkrovlje je otvorenog tipa i sadrži spavaći dio za mlađi dio obitelji, odnosno djecu te malenu kupaonicu. Kuća je djelo Čileanskog projektnog ureda .

[sam_ad id=”2″ codes=”true”]

Tlocrt prizemlja

Tlocrt potkrovlja

Presjek

Izvor:This div height required for enabling the sticky sidebar