Kuća izgrađena od kontejnera

Arhitektonski studio poznat je po netipičnim objektima izgrađenim diljem zelene Irske. Takva je i ova kuća čija je baza izgrađena od četiri kontejnera.

Arhitekti su gradnji pristupili na potpuno drugačiji način za razliku od uobičajene granje u ovom području i za gradnju kuće iskoristili četiri kontejnera za transport robe, koja su bila potrebna za dobivanje dva različita volumena. Svaki od dva volumena razlikuje se po orjentaciji i boji. Dok je gornji nivo objekta prekriven tamno sivom bojom, za donji dio nije utrošeno mnogo boje, već su na kontejner postavljene nezaštićene metalne površine, kako bi korodirale i time se dobila narančasta boja donjeg nivoa.

Želja arhitekata je bila stvoriti različiti doživljaj između nivoa, što je bio glavni razlog za odabir različitih boja. Vrata i prozori obojeni su bojom suprotnog nivoa.

Gornji nivo sadrži dnevni boravak, kuhinju i blagovaonu te balkon i terasu sa kojih se pruža pogled na zelena polja i šumu. U donjem dijelu nalaze se tri spavaće sobe i kupaonica.

Metalno stubište smješteno između kuhinje i blagovaone vodi na donji nivo.

Izvor:

 

Был найден мной важный веб портал , он описывает в статьях про http://pharmacy24.com.ua.
shopvashtextil.com.ua

http://rbt.com.ua