Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

Adaptacijom postignuta nova orijentacija prostora

/

Arhitekti Australske tvrtke   adaptacijom i dogradnjom novog dijela, preokrenuli su osnovnu orijentaciju kuće kako bi što više iskoristili sunčevu energiju. Vlasnici su željeli samo produljiti objekt, ali na prijedlog arhitekata kupaonica je premještena na drugu stranu kuće kako bi se omogućilo dopiranje dnevne svijetlosti do društvenog dijela. Klizni harmonika prozori omogućuju da cijeli društveni dio bude otvoren prema vrtu. Kuća se sastoji od društvenog dijela sa kuhinjom, blagavaonom i dnevnim boravkom, te od dvije spavaće sobe i kupaonice.

adaptacijom-postignuta-nova-orijentacija-prostora-2

adaptacijom-postignuta-nova-orijentacija-prostora-3

adaptacijom-postignuta-nova-orijentacija-prostora-4

adaptacijom-postignuta-nova-orijentacija-prostora-5

adaptacijom-postignuta-nova-orijentacija-prostora-6

adaptacijom-postignuta-nova-orijentacija-prostora-7

adaptacijom-postignuta-nova-orijentacija-prostora-8

adaptacijom-postignuta-nova-orijentacija-prostora-9

adaptacijom-postignuta-nova-orijentacija-prostora-10Izgled objekta prije adaptacije

adaptacijom-postignuta-nova-orijentacija-prostora-11Izgled objekta nakon adaptacije.

adaptacijom-postignuta-nova-orijentacija-prostora-12Tlocrt kuće prije adaptacije

adaptacijom-postignuta-nova-orijentacija-prostora-13Tlocrt kuće nakon adaptacije.

adaptacijom-postignuta-nova-orijentacija-prostora-14

Izvor:

[sam_ad id=”2″ codes=”true”]